Waterbron

Begin mei kregen we bezoek van een medewerker van de gemeente Augne. Een bekend gezicht; zijn vrouw heeft een restaurant in Eymoutiers waar wij regelmatig 's middags een 'plat du jour' eten (3 gangen met wijn, kaas en koffie voor €15!). Hij gaf aan dat er klachten waren over een te lage waterdruk in het dorp en had een vermoeden dat dit met ons te maken had. Na het checken van de meterstand kwam hij tot de conclusie dat we sinds we er wonen 300 m3 verbruikt hadden (normaal 90 m3 per jaar voor een 2 persoons huishouden). Een beetje veel...een lek?

 

Helaas bleek het verlies van water na de meter te zijn dus na het dichtdraaien van de hoofdkraan vertrok hij weer. Nog een klus erbij op onze lange to-do lijst. Opzoek naar het lek. Met het verlies van 2 badkuipen per uur moet er flinke waterschade zijn, maar waar? Op gezette tijden kort douchen en emmers vullen dan maar. Het was de week van Hemelvaart, dus lastig een loodgieter te krijgen. Gelukkig regelde de makelaar dit met de verkopers. Na een goede week kwamen ze aan met een graver en al binnen 30 minuten werd het duidelijk; de hoofdleiding zat aangesloten op een oude leiding vanaf de waterbron. Bij de reparatie van een lek in november is dit verkeerd gemonteerd. We hebben dus een maand lang een waterbron voorzien van water. 

 

De koeien zijn gearriveerd! Buurman boer Jerome (huurder van 5 van de 6 ha) heeft 15 koeien en kalfjes en 1 stier in het weiland voor het huis losgelaten. Een leuk gezicht, al zien we ze weinig omdat de grond steil afloopt. Daarnaast heeft hij de rest van het land gemaaid wat heerlijk ruikt. We hebben nu mooie hooibalen in onze achtertuin; het beeld van landelijk Frankrijk.

 

Tussen alle bedrijven door zijn we ook nog even naar het gemeentehuis geweest om ons voor te stellen bij de Marie. Erg hartelijk allemaal en we kregen te horen dat we inwoner nr. 112 en 113 zijn. Daar moet op gedronken worden! Port....om 11.30 uur. Na een uurtje borrelen weer terug naar huis aan de kluts eehm klus.

 

Het eind van het opknappen is in zicht. We kunnen geen kwasten meer zien. Alles zit weer strak in de lak. Naja strak, het is net geen franse slag zullen we maar zeggen :) We hebben veel hulp ontvangen van vrienden en familie, echt fantastisch! Zonder jullie hadden we het niet gekund. 

 

We hebben niet alleen maar geklust afgelopen maanden. Ook heel belangrijk de omgeving te ontdekken zodat we gasten van informatie kunnen voorzien. Zo hebben we heerlijk gezwommen in Lac st. Helene op 10 minuten van ons huis, brocante markten bezocht voor decoratie van het huis, de steden Uzerche, Limoges, Treignac en Brive-la-Gaillarde verkend. Gestruind over de weekmarkten van Eymoutiers en Saint-Leonard-de-Noblat, gepicknickt bij een waterval, met onze nichtjes een speurtocht per ezel gedaan, en een deel van de wandeltocht grenzend aan ons huis gelopen.

 

Het hoogseizoen begint en gelukkig hebben we de eerste boekingen binnen vanuit Engeland en Frankrijk. Fijn dat we online gevonden worden, dat geeft vertrouwen.

 

Nu zorgen dat we vol raken met blije gasten en nog iemand zoeken die onze keuken wil voorbewerken (stucen) voor installatie eind juli. Op de een of andere manier wordt er steeds opgehangen als wij in ons beste frans proberen duidelijk te maken wat we willen...

 

Groetjes Diederik & Charlotte

Reactie schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    Barbara Filet (woensdag, 24 oktober 2018 06:51)

    Wonderful stories about getting started on this adventure!