Een jaar later

En dan hebben we ineens een jaar ons huis in Frankrijk! Wat een heftig jaar is het geweest, verhuizen, veel klussen, de eerste gasten, terug naar Nederland in de wintermaanden om bij te verdienen en weer terug naar Frankrijk voor ons tweede seizoen.

De maanden in Nederland waren heel dubbel; zorgen om het huis (zal alles goed zijn daar), en het missen van een eigen plek, maar ook heel gezellig om vrienden en familie weer te zien! Ook fijn om eind maart weer terug te komen. Het huis heeft de wintermaanden goed doorstaan. De ouders van Charlotte hebben 2 keer een bezoek gebracht om de verwarming te checken. Door een programmeer fout in de thermostaat heeft de kachel de laatste maand op 20 graden gestaan, daar gaat de olie! Verder geen schade, op wat aangegeten keukenvoorraad door de muizen na. Gelukkig wisten de katten hier wel raad mee en konden zij hun frustratie, van maanden binnen zitten in Nederland, botvieren.

In de wintermaanden heeft Diederik ook goed kunnen nadenken over het soort maaier wat er moest komen. Een ruwterrein maaier is het geworden en na 2 dagen maaien zag het terrein er weer mooi verzorgd uit. En wat ruikt dat lekker! Geen overwoekerde bende meer :) Ook hebben we weer veel spullen uit NL meegenomen, zoals potten, planten (niet te betalen hier) en decoratie spullen.

Ook hebben we genoten van een paar dagen aan de middellandse zee. Voor ons nu ‘maar’ 4,5 uur rijden. Prachtig stadje Collioure vlakbij de Spaanse grens. Op de terugweg gekampeerd en via Millau, de Gorge du Tarn en via de hoogvlaktes van de Auvergne weer naar huis. Prachtige route! En mooi om ons nieuwe thuisland beter te leren kennen.

Eind vorig jaar hebben we het terras al laten egaliseren, een bordes gebouwd en werd het nieuwe grind gestort; nu is het dan tijd om te genieten van de voorjaarszon. De terrasmeubels staan er weer en de potten zijn gevuld met planten en bloemen, nu is het echt af! Gelijk een nieuwe fotoshoot gedaan om alle advertenties te updaten. We leggen de laatste hand aan de kamers; planten en decoratie. En na alle kamers en gasten verblijven is nu eindelijk ook ons eigen woondeel aan de beurt om op te knappen. Een likje verf doet wonderen.

Via onze makelaar (2ehuisinfrankrijk.com) hebben we in het laagseizoen toch verschillende gasten ontvangen die op zoek zijn naar een huis in de regio. Nederlanders op zoek naar een tweede huis voor de vakantie, maar ook Engelsen die hun land willen verlaten met de Brexit in het vooruitzicht. Leuk met hen in contact te komen, herkenbare zoektocht naar een droomplek.

De natuur is weer prachtig; de rozenstruiken staan vol in bloei (heerlijke geur als je er langs loopt), de koeien staan weer in de wei met hun kalfjes en de herten en de vosjes laten zich weer geregeld zien. We dachten zelfs een Europese wilde kat te spotten achter op het terrein, helaas geen foto van kunnen maken.

Een bijkomend voordeel van een B&B is dat je een groot familiehuis hebt waar je bij elkaar kunt komen. Zo hadden wij laatst maar liefst 16 mensen in huis, familie van Charlotte uit Amerika en Nederland. Super gezellig, sommigen hadden elkaar 20 jaar niet gezien! Veel bijgepraat, gelachen en gegeten.

Een speciale dank aan neven Twan en Eric die in 4 dagen tijd een groot deel van de elektra in huis hebben aangepakt. Zie de voor en na foto’s van de stoppenkast
J We hadden over de app uitgelegd wat er naar ons idee moest gebeuren, maar toen ze de wirwar van draden zagen, niet alleen in de stoppenkast maar ook op zolder, wisten ze niet waar ze aan begonnen waren. Na enige tegenslag (alles knalde er steeds uit) en heel wat kopzorgen zijn ze erin geslaagd een nieuwe groepenkast te installeren, en alles te voorzien van aardlekken (hadden we dus niet). Dat voelt een stuk veiliger! Echt top mannen!


Laat het hoogseizoen nu maar komen, we zijn er weer klaar voor!

Reactie schrijven

Commentaren: 3
 • #1

  Corrie van den Doel (vrijdag, 24 mei 2019 22:32)

  Wat was het heerlijk toeven bij jullie B&B,
  Wij komen zeker terug!
  Dikke tien!

 • #2

  Emily Bizley (vrijdag, 05 juli 2019 13:34)

  Hello Charlotte,

  Please look at facebook message. Lots of love :)

 • #3

  Monique (zaterdag, 13 juli 2019 21:44)

  Mooi liefies! Snel weer eens komen kijken �