Fietsen in Frankrijk

in de Haute-Vienne, Nouvelle-Aquitaine

Of je nu houdt van mountainbiken, racefietsen of er graag met de elektrische fiets op uit gaat; de Haute-Vienne (onderdeel van regio Limousin) biedt volop fietsroutes voor zowel de beginner als gevorderde fietser. Dit middengebergte biedt een afwisselend landschap van bossen, heiden, weilanden, rivieren, en meren. Laat je verrassen door prachtige uitzichten en authentieke gehuchtjes en dorpen. Ongetwijfeld kom je langs weilanden met de welbekende Limousin-koeien. Geniet van landelijk Frankrijk!

Mountainbiken

De Haute-Vienne telt 5 gecertificeerde* mountainbike gebieden met tezamen 514 routes. Onderstaande bevinden zich op 20-45 minuten van B&B Le Puy Maury;

  • VVF Villages "Le château" mountainbike gebied in Nedde: 7 routes van 26 tot 129 km van variabele moeilijkheidsgraad.
  • Espace VTT-FFC "Le lac de la Forêt" in Châteauneuf-la-Forêt: 355 km mountainbikeroutes en 18 routes in totaal.
  • Espace VTT-FFC des Monts d'Ambazac en Val du Taurion in de Monts d'Ambazac: 405 km paden op 19 circuits van 5 tot 38 km.

* Fédération Française de Cyclisme (FFC) en de Fédération française de cyclotourisme (FFCT)

Wielrennen

Daag jezelf uit en fiets de etappes van de Tour de Limousin-Nouvelle-Aquitaine en treedt in de voetsporen van wielervedette Raymond Poulidor. De tour is geklasseerd in categorie 2.HC van de UCI Europe Tour.

 

Of ga voor La Limousine - André Dufraisse; een rondrit behorende tot een van de mooiste routes van Frankrijk.

 

Wat rustiger aan? Rondom het meer ''Lac de Vassivière'' bevinden zich wat vlakkere routes. Er zijn diverse fietsverhuurbedrijven in de omgeving.