Maaltijd na de mosterd

Na 1,5 jaar voorbereiding en heeeeeeeel veel geduld is het eindelijk zover; onze droom van een b&b in Frankrijk gaat van start! Ons oog is gevallen op een longère in de Haute Vienne. Een relatief rustig gedeelte in Frankrijk met veel bos, water, landbouw. Een waar paradijs voor wandelaars, fietsers en overige natuurliefhebbers.

 

Voorbereiding

Na het huis 2x bezocht te hebben wisten we dat dit dé plek moest worden. Het uitzicht is echt fantastisch, en het huis ruim genoeg om te verhuren en te wonen. Het lange wachten kon beginnen, van de onderhandelingen, tot een bouwkundige keuring en van afwijzingen van Franse banken tot uiteindelijk groen licht. In de tussentijd zaten we niet stil en hebben we veel adressen afgelopen voor het samenstellen van de inboedel.

 

Sleutels

Ondanks dat Diederik nog niet in het bezit was van een officieel rijbewijs is het hem toch gelukt een 40 m3 vrachtwagen te huren, waarna het grote inladen kon beginnen. Na een slopende rit van 2 dagen (met klapband) eindelijk op bestemming aangekomen. 

 

De 3 dagen om te ontladen hadden we hard nodig zodat we alle meubels gelijk op de juiste plaats konden zetten. Na alle 6 bedden in elkaar gezet te hebben was het tijd voor de tuinmeubels en de bbq :)

 

13 april (15 maanden na de eerste bezichtiging) zaten we eindelijk bij de notaris. Met maar liefst 8 man sterk werd het koopcontract minutieus doorgelopen en konden we na een ruime 2 uur de sleutels in ontvangst nemen. Samen met de ouders van Charlotte en de broer van Diederik hebben we dit gevierd in een restaurantje in Eymoutiers (onze nieuwe woonplaats). Daarna natuurlijk gelijk naar 'ons huis' en alles uitgebreid bekijken. Binnen troffen we een kast met nog eens een twintigtal sleutels aan. Hoop uitzoekwerk dus!

 

Gelukkig is het huis in betere staat dan we hadden verwacht, al valt er nog een boel te doen. Het huis heeft een jaar leeggestaan en dit heeft zijn sporen achtergelaten (vocht, deuren en ramen die klemmen etc.). Alles kan een opfrisbeurt gebruiken. Veel werk is ook het schuren en schilderen van alle 20+ luiken.... Gelukkig kregen we een helpende hand van de ouders van Diederik. Nog gelukkiger hebben we internet aangesloten :P

 

Prioriteiten

De komende weken staan in het teken van klussen, klussen en nog eens klussen. Afgewisseld met hulp en bezoek van familie en vrienden. En zo nu en dan proeven we eens een wijntje voor (onze huiswijn ontdekken).

 

à bientôt!

 

Diederik & Charlotte

Reactie schrijven

Commentaren: 7
 • #1

  Alike Last (zondag, 20 mei 2018 21:16)

  Chère Charlotte et Diederik,

  Wat een avontuur! Complimenten met de mooie website. En wat een prachtig huis en een geweldige omgeving! Ik hoop dat het me lukt om een keer langs te komen. Maria, uit jouw groep, de A1 hoog, heeft geloof ik al plannen! ;-)

  Morgen is alweer de laatste (8e) les van Vrolijk & Frans op reis; ik zal jullie adres doorgeven in de PowerPoint, met wat mooie foto's erbij en de groeten doen!

  (Let even op: onder Sleutels mist de s bij Ondanks)

  Je vous souhaite bonne chance!

  Salutations cordiales,
  Alike Last
  Vrolijk & Frans Ermelo

 • #2

  Lisanne (dinsdag, 22 mei 2018 11:13)

  Hi Charlotte & Diederik,

  Yes Yes Yes, na zo veel maanden in spanning met jullie te hebben meegeleefd, was het grote moment dan toch eindelijk daar! Hoe leuk om dit alles zo te volgen, want dat ga ik zeker doen!

  Maak er wat moois van en vanaf wanneer kunnen we langskomen :)?!

  Kuss Lisanne

 • #3

  Menucha (donderdag, 24 mei 2018 11:29)

  Hey Luitjes,

  Eindelijk is het zover, jullie zitten er.
  Het ziet er allemaal geweldig uit, kan niet wachten om het live te zien.
  En wat ziet ook de website er super uit zeg, wow!
  We zien jullie over een goede week, proef ik wat van jullie wijn ;)

  Greetz Menucha

 • #4

  Mike en Deborah (zaterdag, 26 mei 2018 22:25)

  Eindelijk is het dan gelukt! De foto's en de website zien er veelbelovend uit. Heel veel succes de komende tijd en geniet van het proces, waaronder alle tegenslagen ;)
  Helaas kunnen we niet meehelpen, maar zodra we weer op Europese grond zijn dan komen we jullie opzoeken!
  Lieve groet vanuit Zuid Amerika

 • #5

  Esther Vermeer (woensdag, 30 mei 2018 09:08)

  Lieve Charlie en Diederik,

  Wat super dat jullie je droom gaan waarmaken. De foto's op de website zien er fantastisch uit.
  Vanaf 1 juli echt van start; heel veel succes en vooral ook plezier!!

  Liefs,
  Esther

 • #6

  BEBU134 (dinsdag, 05 juni 2018 11:52)

  Veel succes daar in het Franse maak er wat van.

  Jan & Gerrit

 • #7

  BEBU134 (dinsdag, 05 juni 2018 11:54)

  O 'ja en natuurlijk ook veel succes gewenst van Roos