Terugblik 2018

We zijn alweer 8 maanden verder, de tijd vliegt! We kunnen terugkijken op een geslaagd eerste seizoen, al moest het wel op gang komen. We merkten na wat reviews te hebben ontvangen, er ook meer wordt geboekt.

Eind juni nog heen en weer naar Nederland om de laatste spullen op te halen met een vrachtwagen. We kunnen in Frankrijk ook niet slagen voor tuinsets en parasols (mega duur hier) dus hebben dat ook maar in Nederland besteld. Als laatst de nieuwe vloerbedekking in een van de kamers (net op tijd klaar voor de eerste gasten kwamen) en de woonkamer geschilderd en ingericht. Nu voelt het echt als een thuis!

Vol gezonde spanning ontvingen wij onze eerste gasten. Wat vinden ze ervan? En hoe verloopt het? We worden gelijk op de proef gesteld door om 22.00 uur nog onverwacht een maaltijd te verzorgen. Op zich prima natuurlijk, maar de keuken komt pas volgende week... Gelukkig ’s middags op de markt een gebraden kip gekocht en met een grillplaat, kruiden, feta, couscous en een waterkoker komen we een heel eind. Zo weten we ook nu dat je eieren kunt koken in een waterkoker.

Inmiddels zit de keuken erin. Na lang zoeken een Engelsman gevonden die 2 dagen voor de keuken werd geplaatst de boel netjes heeft gestuct. Zo stonden we nog tot 12 uur ’s nachts te schilderen zodat het maar net op tijd klaar en droog was. 

Diederiks verjaardag gevierd met een parasailvlucht vanaf de Suc au May (906 m) in de Bergketen van Monédières, op 45 minuten rijden. Een uitgestrekt gebied van ongeveer 60 km². Prachtig, en even een leuke dag uit na al het klussen van afgelopen maanden. Nationale feestdag 14 juli gevierd in het bruisende Eymoutiers met een imitatie Johnny Hallyday i
n een feesttent, afgesloten met een enorme vuurwerkshow.

We ontvangen gasten uit België, Nederland, Frankrijk, Spanje, Duitsland, Engeland en Israël. Zo leuk om verschillende mensen te ontmoeten. Hier was het ons om te doen! Het zijn lange dagen van ontbijt klaarmaken, schoonmaken, gasten ontvangen en het diner bereiden en opruimen, maar is het dubbel en dwars waard.

Nadeel van emigreren is natuurlijk het missen van alle feestjes en gezelligheid in Nederland. Via de app krijg je alles wel mee en is het soms even slikken en weer doorgaan. Gelukkig zijn ook veel oud-collega's, vrienden en familieleden ons komen opzoeken. Erg leuk samen met hen de omgeving te verkennen en onze nieuwe woonomgeving te laten zien.

In de tuin groeien kilo’s aalbessen, appels, bramen, druiven, kastanjes en walnoten. Super leuk om te oogsten en te gebruiken in de gerechten. De katten genieten ook van alle ruimte en komen thuis met muizen, woelratten, salamanders, hagedissen, mollen, vogels; eigenlijk alles was beweegt. Toch vergissen ze zich af en toe en zijn ze al meermalen gestoken door een hoornaar.

Na de hoogseizoen drukte zijn we begonnen met het egaliseren van het terras, waardoor er een flinke ruimte ontstond tussen het terras en de deuren; 60 cm. Het laten maken van een trap door de aannemer zou flink in de papieren lopen, dus besloten wij het zelf te doen met wat aanwijzingen van de aannemer. Nou dat viel niet mee; we hebben elke steen wel 6x in onze handen gehad en hebben vaak getwijfeld of we wel op de goede weg waren. Door de warmte konden we vaak pas aan het eind van de middag beginnen dus duurde het vrij lang. Het resultaat mag er zijn, de trap past perfect bij het huis. Maar ooooh wat een spierpijn. En toen we hier net van waren bekomen, werd het grind geleverd en konden wij 15 ton steentjes op zijn plek harken...

Ook gelijk de grond onder de appelboom geëgaliseerd zodat hier ook een terrasje ontstaat met natuurlijke schaduw van de boom. Echt noodzakelijk met die hitte!

In september stond ineens een journalist en fotograaf voor de deur; of we tijd hadden voor een interview. De provinciale krant bezoekt elke maand een dorp/stad in de provincie en interviewt hier mensen die iets ondernemen, kunstenaars etc. Super leuke verrassing. In ons hakkelende Frans nog best wat van kunnen maken. 

Inmiddels is de zon gedraaid en kunnen we vanaf oktober de zon zien ondergaan vanaf het terras. De spectaculaire luchten maken dit elke dag weer de moeite waard om naar te kijken.

Tussendoor verder de omgeving verkend naar Mont Gargan met prachtig 360 graden uitzicht, het eiland van Lac de Vassivière, Oradour-sur-Glane (overblijfselen van een in de oorlog uitgemoord en platgebrand dorp, heel indrukwekkend), Limoges (mooie kathedraal) en weer veel leuke items gescoord op de vele vide greniers.

Met nog wat laatste gasten in november is het seizoen nu echt voorbij. Wij wensen iedereen een fantastisch 2019! Follow your dreams J

Vanaf 20 maart zijn wij weer geopend en kijken we er naar uit jullie te ontvangen!

Reactie schrijven

Commentaren: 2
 • #1

  Monique (maandag, 31 december 2018 12:25)

  Fantastisch plekje! Zo mooi! Top gedaan op naar een mooi seizoen! �

 • #2

  Evelyne Willemsen (maandag, 31 december 2018 12:55)

  Jullie mogen megatrots zijn op t resultaat! Toch reuze spannend om zoiets te gaan starten! Wens jullie veel geluk, gezondheid en gezelligheid voor 2019!
  Love you�