Een heel seizoen gedraaid

Het tweede seizoen zit erop! Een volledig seizoen van april tot en met oktober. Meer dan 300 gasten uit 13 verschillende landen. Waaronder hele verrassende zoals Australië, Qatar, Estland en Zuid-Korea. Veel wandelaars, fietsers en motorrijders, maar ook huizenzoekers, mensen op doorreis, gasten voor een begrafenis, bruiloft of familiebijeenkomst en ook zakelijke gasten. Heel uiteenlopend dus!

Ook dit jaar weer genoeg te doen en verbeteren in en om huis. Eindelijk een mooie buffetkast gevonden voor in de keuken, een oudje met een dikke vuillaag en een missende ruit. Na een poetsbeurt van de vader van Charlotte ziet de kast er weer puntgaaf uit en maakt het onze keuken helemaal af. Tussen 2 kamers een geluidsdichte wand gezet en de gang in ons woondeel opgeknapt (zwaar boven je macht schilderen!) en een werkbank gemaakt in de schuur.

Nu het qua klussen wat rustiger is hebben we de tijd om meer mensen te leren kennen. We wonen in een internationale buurt met Franse, Engelse en Nederlandse buren. Eindelijk kennis mee gemaakt. Toch fijn te weten wie er naast je woont (lees 1,5 km verderop). Ook zijn we af en toe te vinden in de lokale kroeg in Eymoutiers, waar we wat contacten opdoen. Zo hebben we al enkele feestjes gehad bij Engelsen thuis.

We hebben nieuwe wandelroutes ontdekt; beste klim soms, maar met mooie uitzichten, langs kastelen, watertjes, ogenschijnlijk verlaten gehuchten en een oude spoorweg. Ook het pad ontdekt naar de heuvel waar wij op uitkijken. Je zit hier nog net wat hoger (523 m) waardoor je mooi 360 graden uitzicht hebt, en ons huis mooi ziet liggen op de helling van Puy Maury.

Ook dit jaar weer veel vrienden, familie en oud-collega's ontvangen. Supertof! Fijn om langere tijd met elkaar door te brengen. Eind juli voor 1 dag de B&B dicht gedaan en naar Sarlat gereden om bij Diederik zijn neef en zijn gezin op de camping te slapen. Leuk ook deze omgeving eens te zien en fijn om een korte adempauze te nemen tijdens het hoogseizoen.

Na lang wikken en wegen toch ook maar een drone gekocht. We hebben mooie opnames gemaakt van het huis en de omgeving. Toen we snel de zonsondergang wilde filmen ging het mis; daar hing ie dan, in de boom op zo’n 40 meter hoogte. Geen contact meer mee te maken. Hopen dat de wind hem eruit zou waaien, wat uiteraard niet gebeurde. Toen het ook nog paar dagen begon te regenen hadden we de hoop opgegeven. Tot eind september een vriend langskwam en met een professionele uitrusting die de klim waagde. Mens en drone hebben het beide overleefd. Daar moet op gedronken worden!

Doordat we meer onze draai hebben gevonden kunnen we ook wat nieuwe dingen proberen. Zo hebben we nieuwe recepten geprobeerd, notenwijn gemaakt en heel veel jam van alle bessen, bramen en pruimen uit de tuin. Leuk om te doen, en om bij het ontbijt aan te bieden.

Waar we van het voorjaar al een wilde kat gezien dachten te hebben bij de tennisbaan, is dit nu bevestigd. Midden in de nacht een raar geroep/geschreeuw, Charlotte hing uit het raam om op te nemen. Heel bizar. Volgende dag zeiden de Franse gasten; hebben jullie die Lynx ook gehoord vannacht? Aha dat is het dus! En na filmpje van Youtube bekeken te hebben waren we overtuigd; één op één. Heel bijzonder zo tussen de wilde dieren te leven.

In oktober zijn we een weekje op vakantie geweest. We hebben een b&b ruil met een stel uit de buurt van Bergerac, wij verblijven 3 nachten bij hen, zij komen volgend jaar 3 nachten bij ons overnachten. Leuk om ervaringen uit te wisselen en ideeën en inspiratie op te doen! Veel bezocht in de regio; Bergerac, Saint-Emilion, Bordeaux en Périgueux. Daarna door naar La Rochelle om op een boot te slapen; leuk en eens wat anders. Dit bleek niet helemaal ons ding (veel te krap, koud en misselijk van de deining), dus na 1 nacht maar weer vertrokken...Daarna rondgefietst op het mooie Ile de Ré.

Inmiddels zijn de tuin en het huis weer winterklaar gemaakt. Vanaf 20 maart zijn wij weer geopend. Houd de nieuwsbrief in de gaten voor onze vroegboekactie. Graag tot volgend jaar bij Le Puy Maury B&B!

Reactie schrijven

Commentaren: 0