Wandelvakantie in Frankrijk

Haute-Vienne, Nouvelle-Aquitaine

Niets zo ontspannen als een wandeling in de natuur. Door bossen, langs weilanden en velden, door kleine gehuchtjes en langs rivieren en meren. De Haute-Vienne heeft het allemaal. Maak je hoofd leeg en geniet van al het moois de natuur te  bieden heeft!

 

Het regionaal natuurpark ''Millevaches en Limousin'' biedt maar liefst 238 wandelroutes waarmee je natuurlijk erfgoed kunt ontdekken; van kleine beekjes tot de grootse rivier de Vienne en het meer van Vassivière. The place to be voor de liefhebber van ruige en ongerepte natuur.

Rando Millevache - Nature en Limousin

Met de gratis app Rando Millevache heb je direct toegang tot de 238 wandelroutes in dit mooie natuurpark. Hieronder onze persoonlijke favorieten  binnen 15 minuten van B&B Le Puy Maury;

 

La Boucle d'Augne

14,7 km | 374 meter hoogteverschil | moeilijk

 

Deze route is direct vanuit de B&B de volgen; wandelschoenen aan en gaan! Ontdek het kleinste kerkje van de Haute Vienne, daterend uit de 15e eeuw. Het herbergt een van de oudste gebrandschilderde ramen van de streek (rond 1400). Geniet van het prachtige omringende landschap en de Vienne-vallei welke is geclassificeerd als Natura 2000, aangezien er leefgebieden en soorten voorkomen die op Europees niveau beschermd zijn.

 

Le Tour d'Eymoutiers

8,3 km | 226 meter hoogteverschil | gemiddeld

 

Van het natuurlijke naar het stedelijke, van een klein beekje naar de majestueuze Vienne, en van het gesloten bos naar het open landschap. Eymoutiers is een kleine stad met karakter. Gebouwen vol geschiedenis, kleine molens, groene bossen, adembenemende uitzichten, alles is hier! Zo kom je langs het huis van de meester leerlooier, gebouwd in het begin van de XVIIe eeuw, aan de oever van de Vienne. In die tijd zorgde de leerlooierij voor de welvaart van Eymoutiers. Op de open vakwerkzolder werden de huiden opgeslagen om te drogen in de wind, met behulp van een katrol. 

 

Les gorges de la Vienne

7,1 km | 292 meter hoogteverschil | moeilijk

 

Wandelroute door de vallei van de Vienne met haar beboste oevers met rotsachtige kliffen die kloven van soms meer dan honderd meter diep vormen. In deze kloven werd een spoorlijn aangelegd. De aanleg van de lijn Limoges-Eymoutiers begon in 1876 en werd voltooid in 1881. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd het viaduct van Varache gedeeltelijk opgeblazen door het plaatselijke verzet, geleid door Georges Guingouin. Ontdek ook het kasteeltje aan de overkant van de vallei, gebouwd in de XVIe - XVIIe eeuw.

 

Les Hauts de Bujaleuf

11,9 km | 304 meter hoogteverschil | gemiddeld

 

Tijdens deze wandelroute ontdek je het platteland van de Limousin en zijn landschappen die vrijwel uniek zijn in Frankrijk. Geniet van panoramische uitzichten over de vallei van de Maulde en het meer van Sainte-Hélène met zijn strand en vele zomerse activiteiten. 

 

Découverte du Patrimoine de Saint-Amand-le-Petit

4,3 km | 123 meter hoogteverschil | makkelijk

 

Ontdek tijdens deze wandeling het gemeenschappelijke washuis van Saint-Amand-le-Petit, de gerestaureerde kerk of het oude tramstation en de weegmachine. Het gehuchtje Saint-Amand-le-Petit is rijk aan geschiedenis en bouwkundig erfgoed. 

Terras & Table d'hote

 

Plof na het wandelen neer op ons terras en geniet van een verkoelend drankje. Van zondag tot woensdag verzorgen wij eveneens een diner

 

''Deze B&B was voor ons een gedroomde uitvalsbasis voor wandelingen in de Limousin. Het ontbijt en avondmaal zijn zeker een absolute meerwaarde! ''

 Christof de Bo uit België